Scholen

Geef les zonder stress

Met plezier naar al je lessen, zodat jij energie overhoudt aan het einde van jouw werkdag

Plan nu een gratis schoolanalyse in
Werken met meer zekerheid en zelfvertrouwen
Van reactief naar proactief handelen
Een werksfeer die eerlijk, open en veilig is zodat we alles bespreekbaar kunnen maken (incl. tools om dit te waarborgen na de trainingen)

Ons aanbod

Bekijk hier wat wij kunnen betekenen binnen jouw schoolomgeving

Moeiteloos communiceren met leerlingen en ouders training

Over deze training:

Sta je voor de uitdagende taak om niet alleen kennis over te dragen, maar ook échte connecties te maken met je leerlingen en hun ouders? Onze training, 'Moeiteloos Communiceren met leerlingen en ouders', biedt de ultieme sleutel tot het opbouwen van betekenisvolle relaties binnen en buiten het klaslokaal.

In deze dynamische training leer je doelgerichte communicatiestrategieën die verder gaan dan alleen woorden. Ontdek hoe je een omgeving van openheid en begrip kunt creëren, waarin leerlingen zich gehoord en gewaardeerd voelen, en ouders betrokken en gerustgesteld zijn.

Onze ervaren trainers nemen je mee door praktische scenario's en bieden bruikbare tips om effectief te communiceren, zelfs in de meest uitdagende situaties. Of je nu een doorgewinterde docent bent of aan het begin staat van je carrière, deze training rust je uit met de vaardigheden om met vertrouwen om elk gesprek tot een succes te maken.

Interesse?
Relaxte lessen

Over deze training:

Het schooljaar is begonnen en voor docenten betekent dit een frisse start vol nieuwe kansen en uitdagingen. Te midden van de opwinding en verwachtingen, worden we dan geconfronteerd met een realiteit die elke leraar kent: de dynamiek van de klas. Het kan variëren van bruisend enthousiasme tot uitdagingen en obstakels die “normaal” lesgeven echt moeilijk maken. Je krijgt als docent sowieso te maken met de diversiteit, behoeften en gedrag van je leerlingen. Hier kun je niet onderuit.

Wat is dan de snelste manier om iedereen aan het werk te krijgen? En hoe zorg je ervoor dat je in alle rust je instructies kunt geven?

Herken jij jouw leelringen hierin:
1. Onrustig
2. Afgeleid
3. Ongepaste opmerkingen en gedragingen

In deze workshop bespreken we hoe te handelen bij leerlingen die onrustig & afgeleid zijn. Wat de beste reactie is bij ongepaste opmerkingen & gedrag van leerlingen en welke 3 stappen jij kunt doen om al jouw klassen aan het werk te krijgen.

Ben jij het ook zat om politie agent te spelen en wil jij relaxt en met veel plezier les kunnen geven? Dat is deze workshop zeker een aanrader voor jou.

Interesse?
Moeilijke klassen

Over deze training:

In deze training gaan wij bespreken hoe je het beste kunt werken met moeilijk klassen. Wat zijn do’s en dont’s. Hoe zorg je ervoor dat de klas een positieve werksfeer krijgt en behoudt. Welke kaders kun je het beste gebruiken voor deze klas, wat bespreek je klassikaal en wat in een persoonlijk gesprek. Betrek je de afdelingsmanager, ouders en/of de zorgcoördinator erbij en wanneer doe je dat?

Interesse?
Omgaan met diversiteit in je klas

Over deze training:

Als toegewijde docent ben jij de spil in het vormgeven van een leeromgeving die niet alleen kennis overdraagt, maar ook fundamentele levenslessen biedt in begrip, samenwerking en respect voor anderen.

Het omarmen van diversiteit is cruciaal, maar laten we eerlijk zijn - het kan een uitdaging zijn die gepaard gaat met unieke obstakels. Het jongleren met verschillende culturele achtergronden, leermethoden, taalvaardigheden en persoonlijke ervaringen kan soms overweldigend zijn. Je staat voor de complexe taak om een klas te leiden waarin elke student zich gehoord, gewaardeerd en begrepen voelt, ongeacht hun achtergrond.

In onze training krijg je inzicht in de realiteit van moderne klaslokalen en leer je strategieën om deze diversiteit niet alleen te beheren, maar om te zetten in een krachtige leerervaring. We zullen je voorzien van praktische tools en diepgaande inzichten die je helpen een inclusieve omgeving te creëren waarin elke student kan groeien en bloeien.

Of je nu worstelt met het vinden van effectieve benaderingen voor diversiteit of gewoon je vaardigheden wilt aanscherpen, deze training biedt je de kans om dit te doen en in de praktijk te gaan brengen. Samen zullen we bouwen aan een klaslokaal waarin diversiteit niet alleen wordt overleefd, maar ook wordt gevierd - voor het welzijn van jou en je leerlingen."
Interesse?
Groeimindset training

Over deze training:

In de groeimindset training gaan we bespreken hoe je van een vaste mindset naar een groeimindset gaat. Welke kleine tussenstappen er mogelijk zijn en hoe je anderen kunt uitnodigen om ook anders (positief) te gaan denken en handelen wanneer zij vastzitten in (negatieve/ beperkende) gedachten. Deze training is dan ook zowel voor jouw persoonlijke groei als het begeleiden van de groei van anderen. Je neemt uit deze training praktische direct toepasbare tips en opdrachten mee.

Interesse?
Mentoren training

Over deze training:

In deze training hebben wij het over mentorraat en alles wat hierbij komt kijken. We werken in verschillende modules die ervoor zorgen dat jij een uitgebreid pakket aan vaardigheden gaat ontwikkelen dat direct toepasbaar is tijdens jouw mentorlessen of in gesprekken met ouders en leerlingen. Je leert over de groepsdynamiek van de klas en hoe je de klas kunt begeleiden/coachen. We maken samen een plan voor de komende mentorlessen, voor de klas en voor jouw persoonlijk leerdoelen.

Interesse?
Activerende didactiek training

Over deze training:

Heb jij het idee dat jouw lessen meer routine geworden zijn en dat je eigenlijk altijd maar hetzelfde aan het doen bent? Wanneer je enige tijd docent bent en je hebt jouw vakwerkplan op de rit, bestaat er een grote kans dat je lessen minder grote prioriteit krijgen. Er zijn andere taken die nu jouw tijd en aandacht vragen (denk aan administratie bijwerken, vergaderen, e-mail bijhouden, etc.). Ooit ben jij begonnen met lesgeven omdat je het verschil wilde maken voor de leerlingen uit jouw klas, maar heb jij het gevoel dat je dit nu nog kunt doen? Met deze training gaan we ervoor zorgen dat jij jouw lessen naar de 21e eeuw kunt trekken, meer werkvormen die jou tijd gaan opleveren en je klas gaat met leuke energizers en activerende opdrachten aan de slag. Een win-win situatie voor iedereen!

Interesse?

Schoolanalyse

Tijdens een vrijblijvende schoolanalyse komen wij bij jullie langs. We gaan in gesprek en kijken waar de behoeftes liggen van de directie, afdelingsmanagers en docenten. Wat is de schoolmissie, hoe sluiten de lessen hierop aan en welke vaardigheden missen er nu nog?
Plan nu een gratis schoolanalyse in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram